Alegere către fericire

Eu cred că atunci când îți urmezi sufletul nu dai greș niciodată 🙂 . Pentru că o astfel de alegere e în concordanță cu ceea ce simți și cu ceea ce-ți dorești, iar asta te face să găsești mereu noi oportunități, chiar și acolo unde nu-ți puteai imagina că ai putea găsi.

Ai încredere în viață și mergi pe mâna dorinței sufletului tău. Acolo unde mergi cu tot sufletul, acolo îți vei găsi bucuria și liniștea.

 

Cu 5 ani în urmă am luat decizia cea mai importantă din viața mea. Rațional totul îmi arăta că e o alegere proastă. Sufletul mi-a spus că această decizie îmi va aduce ceea ce caut. Am riscat, am trecut prin multe greutăți, am plâns mult, am avut momente în care nu aveam bani de pâine și multe altele.

Azi îți spun cu mâna pe suflet că am făcut cel mai bun lucru ce-l puteam face pentru mine, pentru cei dragi mie și pentru voi toți. Atunci am hotărât să-mi urmez sufletul, să las totul și să-mi urmez calea cu un om despre care nu știam foarte multe, care a avut o întreagă viață înaintea mea și am ales în funcție de ceea ce simțeam, mintea nu era de acord. Chiar și așa, am zis sa încerc. Indiferent de rezultat mi-am promis că voi încerca tot ce ține de mine. Și așa am făcut. Am încercat totul. Atunci când totul părea pierdut, nu m-am oprit din drum. Chiar și atunci când nimeni nu era de acord cu această decizie, nu m-am oprit. Am spus că este decizia mea. Asta am simțit și asta am făcut.

Putea să fie un final tragic? Da, putea. Puteam să sufăr? Da, puteam. Însă nu m-am lăsat dusă de astfel de gânduri, ci am ales mereu să cred că va funcționa așa cum îmi doresc. A funcționat? Da. Și acum nu doar funcționează, ci m-a transformat în omul care sunt azi.

 

Întotdeauna vei avea de ales, între ce cred ceilalți că este mai bine pentru tine și între ce simți tu că e mai bine pentru tine. Eu nu știu ce ai tu nevoie, doar tu știi. Și chiar dacă pare totul vag și nu ești sigur, mergi înainte după ceea ce simți. Indiferent dacă rezultatele vor fi bune sau nu, vei face experiență, care te va ajuta să evoluezi tot mai mult.

Bineînțeles că mulți oameni preferă să le fie bine decât să-și asume un risc, preferă să aleagă confortul decât să meargă în necunoscut, însă tocmai aici vei găsi comoara din tine și comoara pe care o cauți.

Dacă nu acționezi de frică, dacă nu iei decizia de a merge după ce simți de frică să nu-ți fie mai greu decât îți este, nu vei face decât să te adâncești în situația în care te afli și într-o zi te vei trezi bătrân și cu marele regret că nu i-ai dat o șansă sufletului.

Mulți oameni ajung la bătrânețe și regretă că nu au ales cu sufletul și au ales după ce i-au sfătuit ceilalți, familia și prietenii.

 

Viața îți aparține prieten drag, nimeni nu știe ce ai tu nevoie pentru a fi fericit, numai tu știi și numai tu poți face ceea ce este necesar pentru a ajunge acolo.

Lasă toate fricile deoparte și alege cu sufletul. Chiar dacă îți va fi greu la început, vei avea satisfacția că trăiești după cum simți tu. Nu este o satisfacție mai mare!

Eu o trăiesc din plin și mă bucur enorm că am ales să-mi împart viața cu omul ce îmi este alaturi, cu toate că sunt departe de casă și de prieteni dragi, cu toate că nimeni nu ne dădea nici o șansă de supraviețuire pe termen lung.

Nu știu ce-ți dorești tu din tot sufletul, nu știu ce om vrei să-ți fie partener, nu știu ce țară te face să te simți mai aproape de tine, liber și fericit. Tu știi toate acestea. Nu asculta nici o altă voce din exterior care te oprește din drumul tău. Ascultă-ți doar vocea sufletului tău și mergi acolo unde simți că vei găsi liniștea, iubirea și fericirea.

Doar tu îți poți crea fericirea la care visezi. Alege să faci totul în funcție de ceea ce simți. Alege-ți singur viața. Alege să-ți  faci propria viață, cu propriile reguli și să ajungi la ceea ce numești tu fericire.

 

Dacă-ți pot fi de ajutor, scrie-mi! (contact@souls2soul.com)

 

Până nu alegi să mergi unde sufletul se va simți liber, nu ai cum să ajungi să trăiești în liniște și nici nu ai cum să-ți găsești partenerul potrivit, pentru că poți alege partenerul potrivit doar dacă tu ești împăcat cu tine. Și nu poți fi împăcat cu tine dacă trăiești într-un loc și-ți dorești să fii în altul.

Mulți sunt cei care visează să trăiască într-o țară și ei sunt în alta. Stau mereu și se gândesc ce bine ar fi în celălalt loc, însă din cauza fricii de necunoscut și poate din cauza fricii că poate le va fi mai greu decât le este, renunță la visul de a merge acolo și nici nu se pot bucura de locul în care află.

Când simți că ești în locul nepotrivit nici de omul de lângă tine nu te poți bucura, pentru că tu simți că ceva lipsește și poate omului nu-i lipsește nimic din ce vrei tu, însă dorința ta de a fi în altă parte nu te lasă să te bucuri de ceea ce ai.

De asemenea, nici jobul la care mergi zi de zi nu te împlinește, și nu pentru că ar fi un job rău sau greu neapărat, ci pentru că tu simți să fii în altă parte.

 

Așa că, dragii mei, oriunde v-ați afla, întrebați-vă și răspundeți-vă sincer. Unde ați vrea să locuiți acum? Unde se duc gândurile voastre mereu? Unde sufletul vă spune că e locul vostru? Unde v-ați simțit cel mai bine și mai confortabil până acum?

Dacă ați găsit răspunsul, priviți-vă bine în oglindă, zâmbiți și în ciuda tuturor fricilor posibile, mergeți într-acolo și aveți încredere în viață. Nu va fi numai lapte și miere, însă sufletul vă va fi împăcat, iar cu aceste emoții și sentimente veți reuși să faceți absolut tot ce vă doriți, cu ușurință și cu drag 🙂 .

 

PS :

Tot ce scriu nu este un adevăr absolut, ci este adevărul meu, este strict ceea ce cred, ceea ce simt, ce gândesc, ce am trăit, ce au trăit oameni cu care am vorbit în ultimii 10 ani în care am lucrat în turism (mentalități diferite – români, englezi, nemți, greci, ruși, polonezi, bulgari, sârbi, francezi, olandezi, norvegieni – toți acești oameni mi-au arătat diferite tipuri de gândire și diferite tipuri de comportament; m-au ajutat foarte mult să înțeleg viața din mai mult perpective, așa m-am deschis mai mult, am prins mai multă încredere în oameni și în mine).

Nimeni nu este obligat să se lase influențat de ceea ce scriu. Fiecare este responsabil pentru propriile alegeri. Eu doar împart din drumul meu pentru că am încredere că ceea ce scriu poate ajuta oamenii din diferite colțuri ale lumii, întrucât noi, românii, suntem cam peste tot. Mă bucur că sunt citită de oameni din atât de multe țări și mă bucur când primesc mesaje în care mi se prezintă mulțumirea lor pentru ceea ce am făcut pentru ei în mod direct sau doar prin ceea ce scriu. E o mare mulțumire pentru mine și pentru asta vă sunt foarte recunoscătoare și vă mulțumesc. Îmi dați mereu putere să caut mai mult, să învăț mai mult, să mă pregătesc mai mult, iar atunci când am și eu momente de cădere, pentru că am, ca orice alt om, atunci de undeva vine câte un mesaj drăguț de la voi și imediat uit tot, oboseală, greutăți, sacrificii și tot tacâmul.

Cei care vă regăsiți în ceea ce scriu, luați aceste gânduri ca pe niște mesaje care au menirea să vă trezească, să vă ajute să trăiți o viață conștientă, să vă aducă spre o mai bună evoluție și într-un final, să vă aducă acolo unde cu toții vă doriți, spre fericire.

– Am ținut să fac această precizare pentru a fi sigură că sunt înțeleasă de oricine citește, că îmi este clar înțeleasă intenția pentru care scriu. Știu că fiecare om vede lucrurile în felul său și accept faptul că oamenii pot avea păreri diferite de ale mele, pentru că așa este normal. Nu am spus niciodată că ceea ce scriu ar fi adevărat pentru toată lumea, ci doar că, cele mai multe gânduri împărtășite cu voi reprezintă doar propriile-mi gânduri și trăiri. Le împart cu toți cei care se regăsesc pentru că am credința că ceea ce am început să fac va avea niște rezultate foarte frumoase în timp. Oricine se regăsește este invitat mereu să se bucure de ceea ce scriu, cei care nu se regăsesc nu cred că-i obligă nimeni să citească. Sunt conștientă că abia sunt la început de drum și nu am absolut nici o pretenție, doar las rândurile să curgă atunci când sufletul mă îndeamnă să scriu.

 

Dacă vreți să împărtășiți ceva cu mine în legătură cu articolul de azi, vă aștept cu drag comentariile.

Și întrebați-vă mereu, sunt în locul în care sufletul meu își dorește? Dacă nu este, unde ar vrea să fie?

 

 

Vă îmbrățișez cu drag,

Ionela 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *