Stil de viață sănătos

În această categorie voi scrie despre felul în care văd eu acest concept și vă voi prezenta lucrurile în așa fel încât să vă fie de folos. De doi ani de zile pot spune că mă bucur din plin de un stil de viață sănătos și vreau să dau mai departe ceea ce mi-a făcut bine, poate vă ajută și pe voi.

Pentu a ajunge în acest punct a fost nevoie de foarte multă disciplină și organizare. Și nu a fost deloc ușor, pentru că, până acum doi ani viața mea nu era foarte organizată, nici nu-mi imaginam vreodată că voi face acest lucru. Mi se părea că a fi organizat este ceva mult prea greu pentru mine, iar eu aveam o etichetă care nu era în concordanță cu această schimbare, aceea că sunt „leneșă și împrăștiată”. Drept e că nu era departe de adevăr mama când îmi spunea aceste lucruri, însă, într-un fel sau altul credeam că chiar sunt așa și îmi imaginam că e ceva care nu se poate schimba.

Ei bine, s-a putut. Orice și oricine se poate schimba, dacă este dorință în această direcție. A fost nevoie doar să înțeleg că sănătatea este într-adevar cea mai importantă componentă a unei vieți trăite armonios. Am înțeles acest lucru doar când oameni dragi mie au părăsit această lume. Atunci am învățat să apreciez fiecare zi și să am mai mare grijă de mine. Așa a luat naștere drumul meu către o viață trăită frumos și sănătos. Am început să am grijă la ce mănânc zi de zi, la felul în care mă simt fizic și la fel de multă grijă am avut și de gândurile mele.

Un stil de viață sănătos înseamnă pentru mine să fiu bine pe plan intern și extern, astfel, atenția mea este mereu pe o alimentație sănătoasă, pe mișcare zilnică și pe o sănătate mentală adecvată, toate fiind în concordanță cu conceptul meu de dezvoltare armonioasă.

Astfel, aici voi scrie despre ceea ce consum și îmi face bine, despre tipurile de mișcare pe care le utilizez pentru a mă menține în formă și despre cum am reușit să-mi fac curățenie în gânduri, astfel încât astăzi să mă pot bucura atât de mult de viața mea și să ajung să îmi doresc să împart cu toți cei interesați aceste lucruri, din dorința de a ajuta și alți oameni să trăiască bucurându-se de liniște, sănătate și voie bună.

De asemenea, voi scrie tot aici și lucruri noi pe care le învăț zi de zi, despre sanătatea fizică, psihică și emoțională. Îmi place să învăț mereu de la oameni care deja se bucură din plin de viață, la toate capitolele și voi scrie și din ceea ce recomandă aceștia.

Împart cu voi ceea pe mine m-a ajutat să-mi îmbunătățesc viața, dorindu-mi să vă ajute și pe voi la fel de mult. Fiecare dintre voi este liber să folosească aceste informații sau nu, după cum va crede că e mai bine.

 

Pace, Iubire și Bucurie

Ionela, Prietena voastră de suflet