Simplitate-Bucurie-Dăruire

Pentru că fiecare zi o văd ca pe o mică viață și pentru că am credința că în fiecare zi viața unui om se poate schimba în bine, dacă acesta decide să-și schimbe cursul vieții, mă bucur din plin să împart cu voi câte ceva în fiecare zi, pentru că știu că din orice scriu un om poate fi atins într-un fel care chiar îi poate schimba ziua și mai târziu viața.

Ieri am observat o doamnă, pe la 60 și ceva de ani cred, care mi-a atras atenția într-un mod foarte plăcut și am scris aceste rânduri din dorința de a te inspira într-un mod plăcut și constructiv și astăzi. Orice gând din partea ta după ce citești ne poate aduce un plus în această zi tuturor celor prezenți aici.

Îți sunt recunoscătoare și-ți mulțumesc pentru colaborarea ta încă de pe acum 🙂 !

 

La orice vârstă poți să arăți bine, să fii elegantă și să exprimi feminitate. Mai mult nu înseamnă mai frumos. Mai natural și mai simplu înseamnă cu adevărat frumos, cel puțin așa văd eu lucrurile acum.

 

În ultimii 10 ani am avut timp să observ tot felul de oameni, din diferite țări, cu diferite tipare de gândire.

A fost cea mai bună practică pentru ceea ce urma să devin. Ca să vedeți că nimic nu e întâmplător. Fiecare job are o parte de ajutor pentru ceea ce vom face ca alegere finală pentru viața noastră.

Am crezut de multe ori că nu am pic de noroc pentru că aveam atâtea joburi grele în care nu eram respectată. Acum știu că fiecare job în parte a fost o mare binecuvântare în viața mea. Pentru că fiecare în parte a avut foarte multe să mă învețe. Cel mai mult m-au ajutat (toate joburile de până acum) pentru că am putut vorbi cu oamenii mereu.

Am avut onorea de a lucra în diferite circumstanțe, cu diferite vârste:

  • de la copii pe care i-am schimbat de scutece/pampers, încă de la 3 luni, în timp ce părinții lor îi lăsau în grija mea pe timpul vacanței, de la care am învățat bucuria de a fi, zâmbetul cald și sincer, puritatea din fiecare gest și privire;
  • la copii mai măricei care erau adolescenți, ce treceau prin crizele specifice acestei vârste și cu care am discutat ore în șir despre tot ceea ce îi frământa pe atunci, de la care am învățat că uneori copiii sunt mult mai maturi decât cei mari și dau dovadă de mult mai mult curaj decât aceștia;
  • la tineri iubitori de viață sau pierduți pe căile întortocheate ale disperării, ca urmare a suferințelor întâlnite în drumul lor, de la care am învățat că fiecare experiență de viață vine cu adevărat să te întărească și să te pregătească pentru omul minunat ce urmează să devii în viitor;
  • până la oameni maturi (de multe ori doar fiziologic și mai puțin emoțional), de la care am învățat, prin opoziție (adică să nu fac ca cei mai mulți dintre ei, care se complăceau cu o viață în totalitate lipsită de sens și care-și acceptau soarta pur și simplu, nesperând că se mai poate face ceva pentru ei), să nu mă dau bătută în fața greutăților, nici măcar atunci când mi se pare că lumea s-a sfârșit;
  • și până la oameni mai în vârstă, care au văzut și au trăit atât de multe în această viață (unii au trăit așa cum le-a plăcut și erau mulțumiți, în timp ce alții erau plini de regrete, din păcate, alegând să trăiască propriile vieți după cum alții au ales pentru ei, tu încă poți face o schimbare în viața ta, dacă citești aceste rânduri, să alegi să trăiești după propriile reguli și după cum simți, astfel încât la finalul vieții să fii împăcat că ai trecut prin această minunată călătorie numită viață)
    • de la cei care au trăit așa cum au vrut – am învățat seninătatea cu care trăiau, bucuria pentru fiecare zi și zâmbetul cald, venit mereu la pachet cu niște cuvinte care-mi atingeau sufletul și nu mai știam dacă mai sunt pe-această lume ori poate visez;
    • de la cei care nu și-au trăit viețile – am învățat să nu mai pierd timpul, pentru că trece exagerat de repede și că aș face bine să mă bucur maxim de fiecare zi ce îmi este dată, ceea ce îți recomand și ție să faci, dacă vrei să te bucuri în toate celelalte zile ce ți-au mai rămas.

Astfel am putut învăța mai multe detalii despre tiparele de oameni, despre felul în care gândesc ei la fiecare categorie de vârstă, despre comportamentele specifice pentru diferite provocări pe care aceștia le-au trecut și de aceea pot vorbi cu ușurință cu orice categorie de vârstă și mai ales pot înțelege orice om, indiferent de provocările cu care se confruntă.

Mulți se miră că la vârsta mea spun, știu și fac mult mai mult decât alți oameni de aceeași vârstă sau chiar vârstă mult mai înaintată, iar eu mereu spun, cu zâmbetul pe buze, că experiența mea de viață simt că are mai multe vieți în spate și nu doar metaforic vorbind, ci din tot ceea ce am trăit/simțit personal și din experiențele celor cu care am vorbit în toți acești ani.

Iar educația din ultimii ani împreună cu dorința mea de a face lumea din jurul meu mai bună și mai frumoasă m-au ajutat să scot tot ce-i mai bun din mine și să pot da și mai departe celor care au nevoie de aceste lucruri, ceea ce-mi aduce imensă bucurie zi de zi.

De la fiecare ființă umană întâlnită până acum am avut enorm de învățat și mă simt recunoscătoare pentru fiecare în parte. Mult am învățat și din timpul petrecut în natură, însă asta mai mult în ultima perioadă, din păcate pentru multă vreme nu am apreciat-o prea mult, fiind pierdută în propria-mi suferință.

 

Dintotdeauna am apreciat o categorie specială de oameni, indiferent din ce țară erau cei implicați. Cei care erau educați și arătau asta printr-un rafinament parcă ieșit din comun și printr-o simplitate ce parcă nu era din lumea aceasta.

Această categorie de oameni m-a impulsionat mereu să devin omul de azi. Mi-a dat mereu putere să muncesc din greu pentru că îmi doream enorm ca într-o zi să trăiesc și eu așa cum trăiesc ei, să mănânc și eu ce mâncau ei, să simt și eu ce simțeau ei, să mă îmbrac și eu cum se îmbrăcau ei.

Și când spun asta să nu credeți că e vorba de lucruri scumpe, ci vorbesc de o simplitate extraordinară, care emana mereu parfumul bucuriei interioare 🙂 .

Nu știu dacă ați simțit vreodată acest parfum. În această perioadă a vieții mele mă bucur de toate aceste dorințe avute cu 10 ani în urmă și mult mai mult decât  atât. Iar acest parfum de care vă spuneam a devenit preferatul meu, îl numesc – “Parfumul Bucuriei”.

Ca o nouă dorință pentru viitor am să fac într-o zi acest parfum și să-l pun pe piață, astfel încât fiecare femeie să se poată bucura de el, iar bărbații îl vor putea face cadou frumoaselor femei din viața lor 🙂 .

Până atunci mă dau eu cu el zi de zi și-i împrăștii aroma până la voi prin ceea ce scriu, în speranța că ceva cât de mic din fiecare postare sau articol vă va aduce puțin mai aproape de voi, puțin mai aproape de a vă trăi viețile în mod conștient, vă va aduce puțin mai aproape de sufletul vostru.

Mai mult într-adevăr nu ajută, mai simplu întotdeauna a dus către măreție. Asta e ceea ce vreau să fac și eu pentru voi, să vă aduc în punctul în care să înțelegeți simplitatea vieții, care să vă ajute să vă trăiți viețile mai ușor și cu zâmbetul pe buze și în suflet.

 

Vă îmbrățișez cu drag,

Ionela 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *