Dacă azi ar fi ultima ta zi de viață, ce ai alege să faci?

Când auzi că cineva a murit, indiferent că îți este apropiat sau nu, te întristezi. Este perfect normal să te simți așa. Poate ai pierdut și tu pe cineva drag ori poate doar gândul la moarte te înspăimântă atât de tare încât ți-e frică să te gândești la acest subiect.

Câteodată viața poate fi foarte scurtă. Tocmai de aceea vă spun mereu să vă bucurați de fiecare zi, pentru că chiar nu știm câte zile avem. Nimeni nu știe.

Ne facem iluzii crezând că avem tot timpul din lume și stăm în situații care ne produc suferință, sperând că printr-un miracol suferința va dispărea. Doar ne mințim frumos singuri cu așa gânduri.

Nimic nu se poate schimba până când nu ne luăm viața în propriile mâini și facem ceva concret cu ea. Nimic nu se schimbă până nu alegem noi să schimbăm ceva!

Iar cei din jur nu au nici o vină pentru suferința ta, ceea ce accepți tu în viața ta e doar alegerea ta, chiar dacă ai o grămadă de scuze spunând că din cauza lui ”X” ești tu nefericit.

Cum se comportă ceilalți cu tine este despre ei, cum reacționezi tu la asta ține doar de tine!

Poți accepta un comportament sau nu. Tu alegi! Și când nu alegi, prin neexprimare a ceea ce gândești și îți dorești, de fapt tot alegi, alegi să te complaci în situația în care te afli, preferând să-ți plângi de milă.

Știu că sună dur, însă e purul adevăr. Și eu, ca și mulți dintre voi, ani de zile m-am amăgit în mii de feluri și am pierdut tot acest timp. Nu regret, pentru că am învățat foarte multe lucruri, însă mi-aș fi putut scurta suferința dacă aș fi deschis ochii mai devreme decât am facut-o. Îmi doresc ca prin tot ceea ce scriu să deschid ochii minții și sufletului a cât mai multor oameni, pentru a le scurta suferințele și pentru a le readuce bucuria în viețile lor.

Important este că în fiecare zi primim o nouă șansă de la viață pentru a începe să trăim, depinde doar de noi dacă vom alege cu adevărat să trăim ori vom continua doar să supraviețuim.

Fiecare zi este toată viața noastră!

Când vei aborda lucrurile în acest fel vei vedea că vei învăța să iubești și tu viața tot mai mult și vei face în fiecare zi tot ce vrei, pentru că nu se știe dacă nu cumva aceasta va fi ultima ta șansă.

Poate vă pare ciudată această abordare, însă eu așa am hotărât să mă bucur la maxim de fiecare zi, de după ce am pierdut un om foarte drag, care avea o vârstă destul de fragedă, cea pe care o am eu acum. De atunci sunt deja mulți ani, însă de atunci fiecare zi a devenit foarte importantă pentru mine, nu am vrut să mai pierd nici măcar o zi fără să trăiesc așa cum simt și cum vreau. La început m-am răzvrătit, m-am supărat pe viață, pe Dumnezeu, pe mine că nu am făcut mai mult…Multă vreme am trăit în acea durere fără să înțeleg că asta fac…Nu-mi mai doream să respect nici o regulă, indiferent de la cine venea. Am vrut să fac doar ce vreau eu, când vreau, cum vreau și cu cine vreau. Multă vreme doar asta am făcut. Am făcut și o grămadă de prostii în acea perioadă, nu-s mândră de toate, însă toate au fost alegerile mele. Am plătit pentru alegerile proaste, iar de cele bune m-am bucurat.

Abia după ce pierdem oameni dragi ne spunem că ar fi trebuit să fi petrecut mai mult timp cu ei, să fi făcut mai multe lucruri împreună, să fi râs mai mult, să nu fi lăsat grijile să ne supere atât de mult pe cât am făcut-o…multe am fi vrut să le fi făcut altfel, însă nimic nu se mai poate schimba, ce a fost a fost…Dacă ne-am bucurat, cu siguranță avem amintiri frumoase, dacă nu, ne dăm seama cu regret că am pierdut atât de mult timp prețios, când puteam să facem atât de multe lucruri…

Tot așa, după ce pierdem pe cineva, și noi ne dăm seama că am putea muri mai repede decât ne putem imagina și că ar trebui să facem ceva mai mult cu viețile noastre.

Dacă azi ar fi ultima ta zi de viață pe acest pământ :

– Ce ai vrea să faci?

– Cu cine ai vrea să vorbești?

– Pe cine ai vrea să ai aproape?

– Cui vrei să-i spui ”Te iubesc” și tot amâni?

– Pe cine vrei să ierți și tot nu găsești momentul potrivit, păstrând durerea atât în sufletul tău, cât și în al celeilalte persoane?

– Ce vis ai și tot nu-l pui deloc în practică, lăsând fricile să te țină pe loc?

Răspunde-ți singur la aceste întrebări și fii foarte sincer cu tine!

Apoi ai putea să faci același lucru zi de zi…începându-ți ziua cu a fi recunoscător pentru simplul fapt că ai primit o nouă șansă să te bucuri de viață, de toți oamenii dragi ție, de frumusețea naturii, de zâmbetele celor din jur, de ploaie, de nori, de probleme, de tot și toate.

Doar așa veți reuși să învățați să iubiți viața, să vă iubiți mai mult având mai multă grijă de voi înșivă și de cei dragi, așa veți aprecia mai mult fiecare efort făcut – atât de voi, cât și de ceilalți, așa veți ajunge să trăiți cu mult mai mult sens și veți ajunge să trăiți fericiți în foarte scurt timp.

A învăța să trăiesc în fiecare zi a fost cel mai important lucru ce l-am făcut de când mă știu. Doar astfel am reușit să învăț să fiu recunoscătoare zilnic pentru fiecare lucru simplu ce l-am făcut, pentru fiecare om din viața mea, pentru fiecare lucru bun ce l-am făcut pentru cei din jur și pentru toate binecuvântările din viața mea. Doar așa am învățat să iubesc viața și tot acesta este motivul pentru care trăiesc cu atâta bucurie.

Și tu poți face acest lucru! Am toată încrederea că vei reuși!

Nu mai lăsa nici măcar o zi să treacă fără rost! Nu mai accepta lucruri care te supără, care te întristează, oameni care-ți distrug încrederea în tine. Nu mai accepta o viață care te îngenunchează, ci ia-ți puterea înapoi și alege ce vrei să faci cu viața ta!

Indiferent unde ești și în ce situație de viață te afli, eu cred că tu poți schimba ceva astfel încât viața ta să simtă din nou bucuria!

Ești exact la o alegere distanță de o viață trăită frumos, cred că ai tot citit aceste cuvinte pe facebook. Azi le citești și aici, însă eu îți spun că nu sunt doar niște cuvinte, ci sunt acele cuvinte care îți vor schimba întreaga viață, asta dacă tu vei horărî să faci cel mai mic pas ce-l poți face în acest moment – să decizi că meriți o viață mult mai bună și să-ți dorești atât de mult acest lucru încât să fii dispus să faci orice efort pentru asta.

Ai amânat tare mult, prieten drag. Azi viața îți deschide brațele și te așteaptă să te îmbrățișeze. Tu trebuie să faci doar un pas și să i te arunci în brațe!

Ia ce este al tău! Ia-ți putera înapoi și decide pentru tine! Alege ceea ce este mai bine pentru tine! Doar dacă tu vei fi bine și cei dragi ție vor putea să se bucure de viață în mod armonios.

Nu aștepta să te îmbolnăvești și să auzi un diagnostic atât de grav încât să nu mai speri la nimic. Alege azi să începi să faci mici modificări în viața ta și să te bucuri cu adevărat de viață!

 

Dacă azi ar fi ultima ta zi – Ce ai vrea să faci cu adevărat/Ce-ți dorești cel mai mult în acest moment doar pentru tine, pentru sufletul tău?

 

Te îmbrățișez cu drag,

Ionela

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *