Dezvoltare Personală

În această categorie voi scrie despre procesul de schimbare din perspectivă personală, așa cum l-am trăit eu. Voi scrie și despre oamenii care m-au ajutat într-un fel sau altul în procesul meu de transformare. Am citit multe cărți care m-au facut să văd lucrurile dintr-o cu totul altă perspectivă și am învățat multe lucruri pe care azi le știu de la niște oameni extraordinari. De aceea voi împărtăși cu voi și din această arie, a celor învățate de la ceilalți.

Eu admir foarte mult oamenii care au reușit în această viață să ajungă în punctul în care se simt împliniți pe toate planurile. Deși cei mai mulți dintre oameni cred că nu este posibil să te bucuri pe toate planurile, eu cred că se poate. Și nu spun asta doar prin prisma celor care au reușit deja și de la care eu am învățat foarte multe lucruri, ci spun și din propria experiență, pentru că, după transformarea mea, am înțeles că este posibil să ne bucurăm din plin în această viață, prețul fiind multă muncă cu sine, ceea ce orice om poate face, dacă vrea, bineînțeles.

Voi scrie cât mai liber și îmi doresc să fiu înțeleasă de orice om care va citi. De aceea, nu veți găsi aici articole în adevăratul sens al cuvântului, ci lucruri simple, ușor de înțeles și de pus în practică. Întotdeauna mi-a plăcut să citesc blogurile și cărțile care aveau informația frumos selectată și în care simțeam originalitatea celui care scria.

Apreciez foarte mult oamenii care arată ceea ce sunt prin ceea ce prezintă. Îmi plac tare mult oamenii sinceri, care dau mai departe ceea ce știu cu tot sufletul, nu doar cu gândul de a face bani.

Mulți m-au întrebat de ce fac ceea ce fac, pentru că nu am nici un câștig financiar. De multe ori, prima întrebare de la cei apropiați a fost – ”Da’ tu faci ceva bani din treaba asta, ori doar pierzi vremea aiurea?” Sună amuzant pentru mine această întrebare, pentru că văd că foarte mulți dintre oameni se axează în cea mai mare parte a vieții doar pe a face ceva de dragul banilor, să fie cât mai mulți dacă se poate. E normal să ne gândim și la partea financiară, că trebuie să și trăim cumva, însă pentru mine e foarte important să fac ceva care să-mi aducă bucurie și să aducă bucurie și celor din jur. Sunt sigură, de altfel, că vor veni și banii pe parcurs, pentru că atunci când faci ceva cu tot sufletul, într-un fel sau altul bucuria se și materializează. Dar până atunci, mă voi bucura de călătorie, pentru că am învățat că viața este o frumoasă călătorie și că fiecare zi contează în drumul către împlinirea unui vis.

Tot ce fac este parte din visul meu de a ajuta oamenii să se cunoască, să se înțeleagă, să se accepte și să se iubească. Este un vis ciudat poate pentru unii, însă pentru mine e ceea ce simt că trebuie să fac. Simt că pentru asta am venit în această lume, să învăț despre fericire și să dau mai departe din ceea ce știu pentru a aduce bucurie și celor din jur.

Dezvoltarea personală este pentru mine ceea ce am avut nevoie pentru a evolua și pentru a înțelege că viața este mult mai mult decât am fost noi învățați de cei din jur. Sunt mai mult decât sigură în acest moment că viața este bucurie și că datoria noastra, a tuturor, este să învățăm cum să ajungem să ne bucurăm în fiecare zi de viață.

Am înțeles că nimeni nu este responsbil pentru viața mea și pentru ceea ce eu trăiesc în fiecare zi. Doar eu sunt responsbilă pentru ceea ce simt, gândesc și fac. Bineînțeles că sunt și factori externi care ne pot face să ne îndepărtăm de la unicul scop important pentru noi toți în această viață – acela de a fi fericiți, însă numai noi putem lăsa ca ceea ce vine din exterior să ne oprească din drumul nostru sau nu.

Dacă reușim să învățăm despre noi înșine și dacă acceptăm că suntem creatorii propriei vieți, atunci deja totul va fi mult mai ușor. Cu o mentalitate deschisă și cu dorința de mai bine, orice om își poate schimba viața și se poate bucura de fiecare zi.

Tot ceea ce voi împărtăși cu voi îmi doresc să vă ajute în drumul vostru către o viață trăită cu bucurie și împlinire. Nu trebuie să așteptăm o viață întreagă pentru a fi fericiți, ci putem hotărî singuri că merităm să fim fericiți și putem face acest lucru în fiecare zi câte puțin.

Mă voi bucura tare mult să ne fim companie unii altora în drumul către fericire și împlinire și voi fi mai mult decât fericită să vă pot ajuta. Oricând îmi puteți scrie despre situațiile de viață cu care vă confruntați și voi încerca pe cât de mult voi putea să vă ajut.

 

 

Pace, Iubire și Bucurie

Ionela, Prietena voastră de suflet