Despre mine

Salutări tuturor și vă urez bun venit în lumea mea frumoasă!

Mă numesc Ionela și sunt un spirit liber care se bucură din plin de viață. Sunt un om simplu, iubesc natura, oamenii și mai nou, cărțile; altfel spus, iubesc viața și simt din tot sufletul că și viața mă iubește la fel de mult.

De 3 ani de zile lucrez la reconstrucția mea și mi se pare a fi cel mai dificil lucru pe care l-am făcut vreodată, comparativ cu toate joburile avute până acum. Într-adevăr, a te cunoaște pe tine însuți/însăți este un lucru foarte greu de realizat și cere timp și răbdare, însă, odată ce ai reușit acest lucru poți spune că ești un om liber, care se bucură de fiecare zi.

De 2 ani de zile îmi trăiesc viața după următoarea idee: „Trăiește fiecare zi ca și cum asta e tot ce ai”. Această idee m-a făcut să învăț să fiu recunoscătoare pentru tot ce sunt și am și să-mi concentrez atenția pe lucrurile cu adevărat importante. Recunoștința zilnică mi-a adus foarte multă bucurie în suflet.

Unii dintre voi mă știți din viața de zi cu zi, de câțiva ani sau doar de câteva luni, în timp ce alții mă știți doar de pe pagina oficială. Pentru cei care încă nu mă cunoașteți, mă voi prezenta puțin.

Am 31 de ani, sunt căsătorită de un an cu cel mai bun om pe care universul mi-l putea aduce în cale și mă bucur din plin de iubire, sub toate formele ei.

Am terminat facultate și master în turism și lucrez de 8 ani în domeniul hotelier, în Grecia, joburile variind, din dorința mea de a-mi găsi locul potrivit (curățenie/restaurant/bar/animație/recepție). La începutul facultății visam să devin într-o zi manager de hotel, însă, după toate aceste experiențe, am înțeles că singurul lucru care mi-a adus bucurie în toate joburile, nu a fost statutul și nici banii, ci a dărui din tot sufletul multă bucurie celor din jur (indiferent cât de obosită eram, uneori, chiar și după 12 ore de muncă pe zi, mai stăteam puțin de vorbă cu oamenii, îmi plăcea să le ascult poveștile de viață și-mi doream să-i ajut cumva). Sunt calificată și în lucrul cu copiii, ca și educatoare/învățătoare și de asemenea sunt trainer de aerobic/fitness.

A durat mult timp până să înțeleg viața (câteodată am impresia că mă caut de câteva sute de ani, de aceea mă și bucur acum atât de mult că în sfârșit sunt pe drumul meu), însă, după ce am aflat cine sunt și ce vreau, toată viața mea a căpătat un sens, cel dorit de mine. Astfel, am început anul trecut facultatea de psihologie și în curând voi face cursuri de coaching, toate acestea pentru a deveni tot mai bună în ceea ce fac, pentru a vă oferi tot mai multă valoare și pentru a vă putea ajuta tot mai mult.

Am înțeles, din toate experiențele trăite din ultimii 10-12 ani, că ceea ce-mi aduce bucurie e să ajut oamenii, de aceea anul acesta în iulie mi-am deschis o pagină oficială – SOULS2SOUL (suflete către suflet/voi către mine) și am început să merg cu pași mici către visul meu – acela de a ajuta cât mai mulți oameni să-și îmbunătățească viețile și să trăiască cu bucurie în fiecare zi.

Am oferit și ofer zi de zi pe această pagină din ceea ce sunt, pentru ca fiecare om care vine acolo să se simtă ca acasă, să simtă iubire, pentru că noi toți avem nevoie de iubire. Îmi doresc ca toți cei care vor intra în contact cu mine să simtă o diferență, bineînțeles în bine, în viețile lor. Fiecare feedback din partea voastră mi-a dat curaj să merg mai departe cu visul meu, de aceea am hotărât să deschid acest blog, pentru a vă împărtăși tot mai mult din ceea ce mi-am propus. Vă mulțumesc pe această cale tuturor celor care m-ați încurajat!

Tot ceea ce voi scrie în acest blog vine direct din sufletul meu și reprezintă bucăți din viața mea. Vor fi lucruri pe care eu le-am învățat în timp, care m-au ajutat și pe care vi le voi împărtăși cu dragă inimă, din dorința de a crea o lume mai bună și mai frumoasă în jurul meu, atât cât pot și cât mă pricep.

M-am schimbat pe mine din temelii, astfel făcându-mi viața mult mai frumoasă decât mi-aș fi putut vreodată imagina și cred că orice om merită o viață mai bună, care nu poate fi realizată decât prin schimbare. Cred cu tărie că orice om își poate schimba viața și poate să facă absolut tot ce visează, atâta timp cât își dorește acest lucru.

Eu vreau să vă fiu alături în călătoria voastră, pentru că știu cât de mult înseamnă să fii îndurerat sau confuz și să nu știi pe ce drum să apuci, de aceea am hotărât să fiu pentru voi ceea ce am avut și eu nevoie cândva și vreau să vă fiu aproape de suflet atunci când veți avea mai mare nevoie de susținere și încurajare. Vreau să găsiți în mine acel prieten de care aveți nevoie și pe care nu-l aveți în momente mai dificile din viața voastră și împreună să căutăm cele mai bune soluții pentru situația în care vă aflați.

Nu mă declar nici pe departe a fi vreun specialist, vreau doar să împart cu voi din ceea ce sunt pentru a ne face viețile mai pline de sens și de bucurie, deoarece am încredere că pot face acest lucru (deja am discutat cu multe persoane și am ajutat în mai multe feluri, cei în cauză puteți să vă spuneți părerea, dacă doriți, bineînțeles).

Pentru mine, esența vieții este a trăi fiecare zi cu recunostință și cu bucurie și pentru că am reușit acest lucru, care pare simplu la prima vedere, dar care necesită foarte mult lucru cu propria ființă, m-am hotarât să împart cu voi din experiențele mele, astfel punând câte o cărămidă zilnic la visul meu și la visul vostru – de a trăi în armonie unii cu ceilalți!

 

Voi fi aici pentru toți cei care cred că îi pot ajuta cu ceva!

 

Pace, Iubire și Bucurie

Ionela, Prietena voastră de suflet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *