Ajutor pentru schimbarea gândurilor negative

Această cărticică – Afirmațiile pozitive – scrisă de minunatul suflet Louise Hay (împreună cu cea de care v-am spus data trecută – Poți să-ți vindeci viața) m-a ajutat să-mi curăț la propriu gândurile.

Cu toții trecem prin perioade în care lucrurile nu merg chiar așa cum ne-am dori, în care totul parcă este împotriva noastră, totul pare mult prea greu. În astfel de momente oamenii suferă și gândurile lor devin negative. Chiar și oameni care odată erau mereu plini de viață, după o perioadă de multe griji/durere/tristețe/supărare și multe altele, ajung să fie acaparați de gânduri negative, atât despre propria persoană, cât și despre ceilalți. Acest lucru ne ține într-un cerc al negativității, în care noi nu mai reușim să vedem și părțile bune ale vieții și parcă tot ce se întâmplă e pentru a ne pune la pământ.

De fapt, astfel de evenimente apar în viețile noastre pentru binele nostru, deși pare greu de crezut. Cei mai mulți oameni care au reușit ceva deosebit în viață au trecut prin astfel de momente, însă ei au hotărât la un moment dat să nu mai sufere și să înceapă să se ridice, așa cum am făcut și eu.

Primii pași de după o perioadă îndurerată/întunecată sunt foarte greu de făcut. Nu mai avem încrederea necesară că lucrurile pot fi schimbate, că pot fi altfel. De aceea, trebuie să căutăm ajutor. Nu e ușor să cerem ajutor cuiva, pentru că am fost învățați să ținem totul în noi și să păstrăm aparențele față de ceilalți. Cei mai mulți dintre noi țin durerea în ei ani de zile și nu reușesc să o depășească.

Însă trebuie să știți că și aceasta este o alegere. Noi singuri alegem de cele mai multe ori să stăm într-o situație care ne face rău, cu toate că spunem că am face orice să nu mai suferim. Dacă cineva ne spune că există și alte posibilități pentru a depăși momentele grele, noi spunem în primă fază că nu e adevărat, că nimic nu ne poate ajuta și continuăm să ne otrăvim gândurile și sufletele cu aceleași convingeri greșite până ajungem la capăt de linie cu suferința și ne trezim prin spitale ori printre antidepresive/alcool/țigări/alte droguri.

De multe ori oamenii preferă să stea în aceeași mocirlă ani la rând în loc să ceară ajutor cuiva, să vorbească cu cineva despre propriile dureri și astfel să caute soluții. E într-adevăr mult mai ușor să dăm mereu vina pe cineva pentru ceea ce ni se întâmplă decât să ne asumăm responsabilitatea pentru tot ceea ce gândim și facem, însă acest lucru nu face decât să ne mențină într-o stare de amorțeală, din care parcă nu mai vrem să ieșim. Renunțăm parcă la a crede că viața poate fi din nou frumoasă, că putem cunoaște oameni noi și că putem iubi din nou.

Afirmațiile pozitive din această carte nu sunt doar niște simple afirmații, odată ce le repeți zi de zi, de fapt tu îți înlocuieși gândurile tale negative cu altele pozitive.

Pentru toți cei care ați trecut prin experințe similare cu cele descrise anterior, pe care le-am trăit și eu, vă recomand cu mare drag această carte. Sunt sigură că veți reuși și voi să faceți câteva mici schimbări în gândirea voastră, așa cum am făcut și eu, iar în timp vă veți fi recunoscători pentru că ați făcut acest mic pas.

Afirmațiile trebuie făcute în oglindă. De aici de fapt va începe deschiderea către interiorul vostru. Nu vă veți uita în oglindă ca până acum, ci veți începe să vedeți cu adevărat în interiorul vostru. Cu fiecare afirmație pozitivă spusă și privindu-vă în ochi în oglindă, vă veți apropia tot mai mult de ființa voastră.

Ani la rând suntem învățați să ne ascundem sentimentele și gândurile sincere față de noi și față de ceilalți, de aceea ajungem să purtăm niște măști. Din păcate măștile nu le purtăm doar în societate pentru a-i impresiona pe ceilalți, ci ajungem să ne amăgim și pe noi, crezând că suntem altfel decât suntem în realitate.

Măștile nu sunt ușor de dat jos. Trebuie să învățăm în fiecare zi câte puțin despre noi, să învățăm să ne acceptăm defectele, să acceptăm că nu suntem perfecți și nici nu este necesar să fim așa. Știu că toate standardele asta ne cer, să fim perfecți în toate domeniile, însă nu e necesar să ne ascundem după aceste măști construite în timp, le putem da jos, una câte una și putem schimba ceea ce nu ne place la noi. Pentru asta e nevoie de timp cu noi, iar aceste două cărți vă vor ajuta să începeți să mergeți pe drumul către voi înșivă, cel puțin pe mine m-au ajutat foarte mult, de aceea le și recomand, însă, știu de asemenea că oamenii sunt diferiți și au nevoie de diferite lucruri pentru a ieși dintr-un moment mai dificil. Cred că fiecare trebuie să caute exact ceea ce are nevoie. Nu putem ști dacă ceva ni se potrivește sau nu până nu încercăm acel ceva.

Tot ce este acum în viața voastră se poate schimba în orice moment, în bine sau în rău, ceea ce contează cu adevărat este ceea ce știți despre voi înșivă și felul în care acționați la ceea ce vi se întâmplă. Cred că aceste două cărți, citite una după cealaltă și puse în practică, vă pot deschide viziunea către o viață mai bună.

Oricine își poate schimba viața, însă pentru asta trebuie să ne dăm timp, să avem răbdare cu noi, să ne analizăm zi de zi și să ne dezvoltăm. Aceste două cărți vă vor fi temelia către dezvoltarea voastră interioară.

 

Vă las aici câteva din afirmațiile pe care eu le-am folosit într-o perioadă mai dificilă din viața mea, în care totul era văzut ca fiind problematic și greu:

 • „Procesul vindecării mele a început.
 • Mă bucur acum de o stare de sănătate deplină și de o stare de vitalitate excelentă.
 • Mă simt recunoscătoare pentru sănătatea mea perfectă.
 • Sunt plină de energie și entuziasm.
 • Trăiesc într-o lume sigură. Sunt în siguranță. Sunt împăcată cu viața.
 • Refuz să mă mai critic vreodată. Sunt perfect împăcată. Totul este bine în lumea mea.
 • Îi permit vieții să curgă armonios prin mine.
 • Toată lumea de la serviciu mă apreciază.
 • Există o locuință perfectă pentru mine și o accept acum.
 • Îmi accept părinții, iar ei mă acceptă și mă iubesc așa cum sunt.
 • Am încredere că toate nevoile mele îmi vor fi satisfăcute.
 • Mă iubesc pe mine însămi și atrag astfel în viața mea iubirea și acceptarea.
 • Îmi exprim iubirea și atrag iubire oriunde m-aș duce.
 • Mă eliberez de nevoia de a-i critica pe ceilalți.
 • Devin din ce în ce mai eficient cu fiecare zi care trece.
 • Cu cât voi fi mai sinceră, cu atât mai iubită voi fi.
 • Îmi acord libertatea de a-mi exprima toate emoțiile, inclusiv mânia.
 • Îmi asum responsabilitatea pentru viața mea. Sunt liberă.
 • Lucrez întotdeauna într-un mediu armonios.
 • Tot ce ating devine un succes.
 • Am întotdeauna tot ce îmi este necesar.
 • Mă eliberez de propriul criticism, iar oamenii critici au tendința să dispară din viața mea.
 • Sunt deschisă și receptivă în fața tuturor punctelor de vedere.
 • Le acord prietenilor mei libertatea de a fi ei înșiși.
 • E mai bine pentru mine să cer ceea ce doresc.
 • Mă iubesc și mă accept pe mine însămi. Mă simt în siguranță.
 • Iubirea mă face să mă simt liberă.
 • Merit să mă bucur de iubire.
 • Îmi creez acum o relație de cuplu de durată și plină de iubire.
 • Iubesc și sunt iubită de toți oamenii pe care îi cunosc.
 • Sunt înconjurată de oameni minunați de-a lungul întregii mele vieți.”

 

Să știți că la început mă enervam de cele mai multe ori când trebuia să spun aceste cuvinte, pentru că eu eram într-o bulă de negativitate și mi se părea o prostie să spun lucruri care nu erau adevărate. Însă am vrut să cred tot ceea ce spuneam, pentru că doar spunându-le, după o perioadă am văzut că mi se înseninase chipul, gândindu-mă că ar fi minunat să se întâmple ceea ce spun din aceste afirmații.

După o perioadă mai lungă deja mă simțeam bine spunând aceste cuvinte, pentru că aveam încredere că într-o zi chiar se va întâmpla așa.

Iar acum, vă spun din tot sufletul că tot ce mi-am spus atâta vreme se întâmplă în viața mea. A durat destul de mult, însă mi-am dorit atât de mult aceste lucruri că până la urmă chiar s-au materializat aceste gânduri.

Mi-am concentrat atenția în cea mai mare parte a zilei pe aceste cuvinte și rezultatele au fost miraculoase.

Azi sunt alt om și o mare parte din rezultatele mele din această perioadă se datorează faptului că mi-am schimbat gândirea, iar acest lucru a început cu aceste afirmații.

 

Să vă fie de folos!

 

Pentru întrebări sau pentru dezbaterea subiectului în sine vă aștept comentariile cu drag sau îmi puteți scrie pe email.

 

 

Vă pup și vă îmbrățișez !

Ionela, Prietena voastră de suflet 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *