Cărți Recomandate

Aici veți găsi o parte din cărțile pe care eu le-am citit și care m-au ajutat foarte mult în drumul dezvoltării mele. Spun doar o parte pentru că voi prezenta doar cărțile care chiar au avut un impact major în viața mea. Pe piață sunt foarte multe cărți în zilele noastre, însă nu toate sunt pentru noi. Pe unele le înțelegem, pe altele nu. Unele ne învață lucruri foarte importante, cu pași practici, altele sunt pline de teorie. Mie teoria nu mi-a plăcut niciodată, deși am fost nevoită să citesc și astfel de cărți pentru a înțelege anumite lucruri mai bine. Când te pregătești pentru o meserie/profesie, fie că vrei, fie că nu, trebuie să înveți și teorie. Am preferat întotdeauna cărțile din care am putut învăța ceva util în scurt timp. Iubesc la propriu cărțile practice și admir foarte mult oamenii care reușesc să ne dăruie astfel de comori.

Pe unele dintre aceste cărți deja vi le-am prezentat pe pagina de facebook, însă le voi prezenta și aici, pentru a vă face o imagine mai bună despre ele, fiind convinsă că vă vor fi și vouă de folos, așa cum mi-au fost și mie.

Vă mărturisesc că nu am fost fan cărți decât foarte târziu. Vă spun acest lucru pentru că știu că sunt foarte mulți oameni care spun că ei nu sunt interesați de citit și de cărți, în general. Spun că ei n-au citit până acum și cu siguranță nu ar avea nici un rost să o facă la o vârstă mai înaintată. Eu cred că această pasiune pentru cărți ne poate prinde la orice vârstă. Eu am început să citesc, alte cărți decât cele de la școală, abia la 27 de ani. Credeam că nu-mi place să citesc și asta pentru că în școală nu am prins drag de citit, pentru că acolo totul era obligatoriu, iar mie, ce mi se impune, nu-mi poate accesa interiorul.

Cred că fiecare vârstă are frumusețea ei și că fiecare om primește în viața lui ce are nevoie la momentul potrivit pentru a crește și evolua.

Îmi doresc ca prin intermediul cărților pe care vi le voi prezenta să prindeți drag de citit și să începeți singuri să căutați tot mai mult. Cred cu tărie că educația e cea care ne ajută cel mai mult în drumul nostru către fericire. Nu neapărat educația din școală, însă și aceasta are rolul ei.

Se spune că educația ar trebui să înceapă abia după ce am terminat școala și cred că este adevărat. La mine adevărata educație chiar a început abia după ce am terminat prima facultate. Abia în acel moment am înțeles că tot ce învățasem până atunci nu era suficient pentru a înțelege viața și fericirea și abia de atunci am început să caut tot mai multe informații care să mă ajute să mă cunosc și să mă înțeleg.

Cred că nu putem fi fericiți cu adevărat dacă nu știm despre noi, despre sentimentele noastre și despre emoțiile noastre. Atâția oameni suferă tocmai pentru că nu știu că există și alte căi de a trăi decât calea tradițională, cea învățată din familie, școală și biserică.

Fiecare dintre noi e liber să caute ce i se potrivește pentru a trăi viața cu bucurie. Ceea ce veți găsi aici e doar o mică parte, un început pentru fiecare dintre voi. Cu fiecare carte pe care vă voi recomanda veți descoperi lucruri noi despre voi și cu siguranță mai târziu veți mai căuta și voi alte cărți, care să vă ajute să vă îmbunătățiți viața .

 

Pace, Iubire și Bucurie

Ionela, Prietena voastră de suflet